O ETIKETĚ STOLOVÁNÍ TROCHU JINAK

Zajímavý pokus seznámit své spolužáky (i z jiných oborů) s etiketou stolování uskutečnili 24. 2. 2014 členové minipodniku GURMET Střední odborné školy Luhačovice. V rámci projektu OPVK „Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0019) připravili pásmo výstupů, v nichž humornou formou navodili některé situace, s nimiž se můžeme potkat v restauracích, při recepcích nebo banketech. Mohli jsme posoudit správné i nevhodné chování hostů i obsluhujícího personálu, obnovit si znalosti třeba o tom, jak se  staví slavnostní tabule, nebo jak správně při stolování používat příbory nebo jiný inventář, s nímž se můžeme setkat třeba jen na slavnostních hostinách. A to vše pod dohledem zkušených odborníků z praxe.
Zajímavou tečkou byl i malý závěrečný „raut“, během něhož si mohli účastníci vyzkoušet, jesti by se uměli vhodně chovat při konzumaci čokoládového fondue s ovocem.
Minipodnik GURMET pod vedením svých učitelů odvedl skvělou práci, takže kromě poučení jsme se všichni dobře bavili.

FOTODOKUMETACE:

Příspěvek byl publikován 25.2. 2015