Další významná společná akce, která vyplynula z projektu OP VK „Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0019 se uskutečnila 15. dubna 2015 se na pracovišti oborů gastronomie v ZŠ Luhačovice. Workshop nazvaný Vaření z biopotravin připravili, zkalkulovali a uskutečnili žáci z minipodniků MOGAST a GURMET ze SOŠ Luhačovice. Velmi aktivní účast předvedli také učitelé a žáci ze spolupracujících minipodniků na základních školách v Luhačovicích (TOP GASTRO) a Bojkovicích (MLSOUNI).
Pokrmy z biopotravin připravovali společně pod vedením metodiků, učitelů i mentorů. Společně si také vyměňovali zkušenosti ze současných stravovacích trendů a zjišťovali klady (zdravý životní styl) i zápory (dost vysoké ceny biopotravin) takového vaření. Společně pak své výrobky zkonzumovali.
Všem organizátorům úspěšné akce blahopřejeme!