Slovinsko nás neustále překvapuje

Téměř po týdenní stáži ve 4*hotelu Thermana Park jsme se v hlavní kuchyni naučili gnocchi, saláty a připravujeme rautové mísy. Ochutnali jsme vynikající sýry plněné vlašskými ořechy od místních farmářů. Všimli jsme si, že je hodně používaný tvaroh, který přidávají například do palačinek a vyplňují jím i plněné taštičky. Ve většině receptur se používají lokální suroviny.

Ve volném čase chodíme do termálního bazénu a do posilovny. Anetka běhá kolem řeky Savinja a cvičí na venkovních workoutech. Vyšlápli jsme si k tvrzi místního hradu.

V pátek 11.11. se v hotelu bude konat hudební a kulinářská akce „Martinov večer“, kterého se zúčastníme.

Těšte se na další zprávy ze Slovinska.

Zdraví Dominika, Aneta, Martin a Libor