Majáles 2024

Dne 26. dubna 2024, naše třída 3. M (Management a marketingové komunikace), uspořádala již 16. ročník Majálesu. A bylo to teda velkolepé. Letošním tématem byla Československá 80. a 90. léta.

Celá akce započala v osm hodin ráno v zámeckém parku před školou. Společně v průvodu pak všechny třídy došly k prostranství u pošty. Po krátkém proslovu paní ředitelky školy, pana starosty města Luhačovice a moderátorů Majálesu, jimiž byla opět známá a osvědčená dvojice páni učitelé Jiří Váp a Luboš Kacálek, jsme se mohli vrhnout na scénky.

Nejdříve svá vystoupení předvedly 1. ročníky. Zatímco s 1. M jsme se podívali do úlu Včelky Máji a s 1.U do dílny na parní stroje, 1. K uspořádala velkou televizní soutěž o nejlepší film.

Poté se představily 2. ročníky – 2. M s televizními zprávami a 2. U, která předvedla scénku o cestování v čase.

A pak přišli na řadu ti nejzkušenější, třeťáci!

My, jako třída 3. M jsme si pro diváky připravili spartakiádní tanec, dokonce i s věrohodnými kostýmy. 3. K přivedla návštěvu z Vizovic v podobě Jožina z bažin. 3. U představila reklamní blok, ve kterém bylo úplně vše. Scénky zakončila třída 3. G taneční choreografií  80. let.

Nastala volná zábava. Mnozí z nás si dopřávali zdravé občerstvení v podobě ovocného salátu. Pak ovšem přišlo to správné DRÁMO a začalo vyhlašování výherců.

A jak to celé dopadlo? Top scénku vyhrála třída 3. K, nejvtipnější scénku třída 3. U, nejlepší kostým vyhrála třída 1. M, nejlepší rekvizity třída 2. U a cenu veřejnosti získala třída 3. M.

Královnou celého Majálesu se stala Petra Matoušková ze 3. K a králem Marek Čumíček ze 3. U.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem sponzorům a vedení školy za možnost Majáles organizovat a všem žákům za úžasnou snahu. Věříme, že jste si tento den užili stejně jako my a už teď se těšíme na další ročník.

Třída 3. M


Příspěvek byl publikován 15.5. 2024