Střípky z akce UMĚNÍ A ŘEMESLO V KOVOZOO

Poděkování od organizátora, které hřeje na srdci:

„Vaše stanoviště byla neustále v obležení návštěvníků a bylo to pro Váš tým na akci jistě velice náročné. Tím spíš Vám patří obrovské poděkování a smeknutí kloboučku, že jste to tak báječně zvládli. Navíc jde prostě vidět, že Vás to baví, a to nejen kantory, ale i Vaše studenty, což je na této akci mimořádně důležité, protože to motivuje návštěvníky se aktivně zapojit. Vážíme si toho, že máme pro tuto krásnou akci ve Vaší škole spolehlivého, nadšeného parťáka. Budeme velice rádi, když toto naše fungující partnerství zachováme i pro další ročník, který již nyní začínáme připravovat“.

A cituji rovněž z tiskové zprávy:

Hlavní roli na této „cestě železa“ hrály kovářské výhně. Mistři kováři z Atelieru Sousedík – umělecké kovářství, a ze Střední odborné školy Luhačovice nám ukázali, že kovařina je i v dnešní době technologií stále dřina a výsledky jejích práce mají neskutečné kouzlo, za které není v naší moderní době plnohodnotná náhrada.

Ze Střední odborné školy Luhačovice nám přivezli ukázky svých prací a připravili si interaktivní program pro návštěvníky. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet kovařinu, truhlařinu, práci s hlínou a hrnčířským kruhem.

Děkuji všem, pedagogům i žákům, za vzornou reprezentaci!

A ještě několik fotografií:

Příspěvek byl publikován 30.9. 2024