Poslední chvíle v Itálii

Další týden je za námi a s ním i naše poslední výlety. V úterý pro nás pořadatelé stáže Erasmus+ zorganizovali ochutnávku místních výrobků v nedalekém městě Alberobello. Po práci jsme se sešli se studenty ze Španělska, kteří se výletu účastnili s námi. Do města jsme jeli vlakem a potom pěšky do Terrazza Panoramica, kde se ochutnávka konala. Dozvěděli jsme se rozdíl mezi panenským a extra panenským olivovým olejem a ochutnali různé druhy. Dále jsme vyzkoušeli octy z fíků a granátových jablek, místní sušenky a přírodní nutellu. Nakonec jsme se prošli po náměstí plném typických domků trulli.

V sobotu jsme opět vyrazili k moři, tentokrát do Leporana Marina. Nejprve jsme se ale zastavili v Tarantu, kde jsme si prošli město a prohlédli památky. Pak jsme autobusem jeli k moři a tam jsme pár hodin relaxovali.

Poslední týden se teplota venku stupňovala, a proto jsme většinu času pobývali na apartmánech. Večer si někteří z nás zpříjemnili procházkou po městě, kde probíhal doprovodný program hudebního festivalu. Zaposlouchali jsme se do různých žánrů, tanečníci nás roztančili, s kouzelníkem jsme se pobavili – v rozmanitém programu si prostě každý z nás našel to své.

Náš pobyt byl ukončen rozloučením na pracovištích, slavnostním předáním certifikátů a závěrečnou procházkou městem.

Po cestě na letiště jsme si mysleli, že se už blížíme k domovům, ale nebylo tomu tak. Lukáš nám svými neustálými informacemi o možném zpoždění letadla nakonec „přivolal“ tříhodinové zpoždění letu. Za hranice Itálie jsme se tak dostali až po šesti hodinách. Po celém dni stráveném na cestách jsme před 22 hodinou konečně docestovali živí a zdraví do Luhačovic a po třech týdnech se šťastně shledali s rodinami.

Tímto jsme zakončili naši dobrodružnou stáž a děkujeme za tuto zkušenost, kterou nás s odvahou provedla paní učitelka Renatka Sęková .

Finished, finished? Bravo, bravo!

Grazie, arrivederci!

 

Příspěvek byl publikován 26.6. 2024