Z kroniky 1.U: Náš ADAPŤÁK

Ve dnech 18. až 20. září se naše třída 1.U společně se třídou 1.K zúčastnila adaptačního pobytu v Penzionu Pod Kyčerou na Tesáku. Po celou dobu nám přálo slunečné počasí, které nám umožnilo trávit společný čas venku. Hned ve středu si pro nás vyučující připravili orientační běh se šesti stanovišti. Celková délka trasy byla 1,7 km, ale ti co bloudili, si tuto délku znásobili. Následovaly různé seznamovací hry a po večeří výroba třídních erbů. Naše třídní učitelka nám věnovala šátky, které nás mají spojovat na výletech po celé 4 roky.

Po čtvrteční vydatné snídani jsme se vydali na túru k Machově studánce a ke Třem kamenům, po cestě nás čekaly krásné výhledy. Další na programu byla týmová hra s citáty. Po vyčerpávajících dopoledních aktivitách všichni uvítali možnost si po obědě na chvíli oddechnout. Naši komunikaci prověřila hra Kýbl, ve které jsme museli společnými silami bez úhony dostat kýbl ven ze čtverce, povedlo se. Poté nás vyučující zavedly do lesa, svázaly nás těsně k sobě a zavázaly nám oči. Jeden z nás (Simča) dělal navigátora a měl za úkol nás odvést bezpečně do cíle. Po této hře jsme společně nachystali táborák, u kterého jsme si opekli špekáčky. Večer jsme dostali za úkol zapojit fantazii a svého tvůrčího ducha a v týmech z přidělených obyčejných věcí vytvořit užitečné předměty. Výsledkem byl například Větrník, loď a myčka na želvy.  Závěrem jsme si výrobky navzájem obodovali. Nejvíce bodů získala loď, která sbírá z moře plasty, ze kterých se sama dostavuje.  Odměnou bylo 200 euro, ale jen jako sladký jedlý papír.

V pátek ráno nás v jídelně čekalo závěrečné hodnocení celého pobytu. Každý z nás měl možnost vyjádřit, co se mu líbilo, nelíbilo nebo co by chtěl změnit.

Je fajn že jsme měli možnost se lépe poznat, jak mezi sebou, tak s naší třídní učitelkou.

Andrea Doleželová z 1.U 


Příspěvek byl publikován 30.9. 2024