Inovační kemp Re-power your future

Ve středu 9.10.2024 se ve Zlíně v Technologickém inovačním centru konal inovační kemp, kterého se zúčastnilo 7 žáků oboru Ekonomika a podnikání. Celá akce trvala od 9:00 do 17:00 hod.

Byli jsme rozděleni do osmi náhodně sestavených týmů  po 7 členech z různých středních škol Zlínského kraje. Téma soutěže – Výzva: Co byste změnili, vylepšili, zavedli nového tak, aby se lépe žilo ve vašem kraji“. Naším hlavním úkolem bylo vypracovat prezentaci, která měla trvat 4 minuty, a dokument Lean Canvas sloužící jako podpůrný materiál pro tvorbu prezentací. Každý tým měl přiřazeného zkušeného mentora na pomoc při tvorbě řešení výzvy.

Zkusili jsme si práci pod tlakem s lidmi, které jsme dosud neznali a prezentaci před uznávanou porotou. Tato akce nám přinesla mnoho zkušeností do budoucna.

Dva naši žáci s jejich týmy si vybojovali krásná umístění.

Lukáš Hess s týmem vybojoval 1. místo v kategorii NEJLEPŠÍ LEAN CANVAS a Dariia Borysenko se svým týmem 1. místo v kategorii NEJLEPŠÍ PREZENTACE.

Kdyby se oceňovala i další pořadí, umístila by se Denisa Máčalíková a Viktória Struhárová v kategorii NEJLEPŠÍ PODNIKATELSKÝ NÁPAD.

Tímto bychom chtěli poděkovat organizaci JA Czech a paní učitelce Renatě Sękové za možnost účasti v projektu.

Příspěvek byl publikován 22.10. 2024