Projekt OPVK „Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0019) se pomalu chýlí do samotného závěru, a tak se členové minipodniků MOGAST a GURMET ze SOŠ Luhačovice rozhodli bilancovat. Pro sebe a pro své spolužáky ze třetího ročníku uspořádali ve dnech 11. a 13. května workshop, v němž si připomněli nejlepší akce, které uspořádali během uplynulého roku. Workshopu se zúčastnilo celkem 21 žáků, kteří se pod vedením učitelů střídali na úseku kuchyně a obsluhy.
Připomněli jsme si přípravu těchto pokrmů a nápojů:
Studené předkrmy:
- Rajče plněné speciálním vlašským salátem
- Paprikový lusk plněný celerovým salátem
- Salát Havaj
U předkrmu byla provedena kalkulace ceny, připomenut způsob přípravy, nabídky, překládání a servis.
To nejlepší z přípravy kávy a aperitivů
- Ledová káva – její příprava, prezentace a servis
- Káva Latte Machiatto – její obměny
- Káva Cappuccino – možnosti dekorace a zdoben
- Martini – příprava před hostem, použití neobvyklých surovin (salátová okurka) a í
Dezerty
- Panna Cotta – ukázka a příprava jednoduchého italského moučníků – zdobení a servis
Zajímavý byl také Výběr z Etikety stolování, v němž si žáci zopakovali netradiční způsoby prezentace, překládání a servisu 5-ti chodového menu od aperitivu až po digestiv a od předkrmu až po moučník.
Touto akcí si žáci 3. ročníku oborů gastronomie upevnili své znalosti a dovednosti před vykonáním jednotné závěrečné zkoušky.
Tož hodně štěstí!!!